Archive for Biks

How to setup Oracle Develop Cloud Service for Terraform

Dev CS support execution of Terraform. You can create build jobs in Dev CS where you first deploy the platform (IaaS and PaaS). Then you use the jobs in the pipeline. It means that you can have full deployment pipeline in Dev CS that both have platform setup as part of the pipeline together with your application.

Read more

60 Minutes: System Center Data Protection Manager

In the past I did at webinar for Microsoft about System Center Data Protection Manager

 

Gør dine virksomhedsprogrammer skalerbare, fleksible og globalt tilgængelige

Microsoft Hyper-V har fået it-organisationer store opmærksom da den understøtter mange ’use cases’, geografier og kundesegmenter. Ifølge IDC, har Hyper-V vokset til en tredjedel på hypervisorer markedet i de sidste 5 år, som kunder kan man se frem til en reducering.

Imidlertid har Virtual Desktop Infrastructure (VDI) implementeringer på Hyper-V ikke vokset i samme tempo, selvom det er indbygget i Windows Server såsom Hyper-V og Remote Desktop Services (RDS) koster langt mindre end at gennemføre VDI med tredjeparts Citrix og VMware-løsninger.

Grunden til at it-organisationer fortsætter med at betale næsten dobbelt for VDI, er at opfattelsen for Microsoft VDI og Hyper-V er ikke op på same niveau med Citrix og VMware. Det kan have været tilfældet én gang. Men det er ikke længere tilfældet. Og hvorfor, hvis du ikke har kigget på Hyper-V som din platform for VDI nylig, er det tid til at se igen.

Hyper-V
Den dynamiske hukommelse forbedringer for Hyper-V, gør det muligt for it- organisationer til at opnå højere VM konsolidering grad og forbedret pålidelighed for genstart operationer i forhold til VMwares Memory Overcommitment funktion. Dette kan føre til lavere omkostninger, især i grupperet VDI-miljøer, som har tomgang eller lav belastning på virtuelle maskiner.

Microsoft Dynamic Memory giver it-organisationer mulighed for, at fastsætte deres egne hukommelse tærskler og tillader hvordan VM’er skal prioriteres i forhold til brug af hukommelsen. BIOS Memory Map indeholder hukommelsen i “Startup RAM” feltet. Hyper-V har minimal behov for paging, som kun forekommer i løbet af en genstart af en VM, og kun hvis hukommelsen ikke kan frigøres nogen anden måde.

Hvis en VM har brug for mere hukommelse end Startup RAM, Dynamic Memory Hot Add mekanisme bruges. Hypervisoren giver en ekstra blok hukommelse til VMen, og signaler til OS, der er tilføjet hukommelse. OS starter derefter sporing og brugen af den ekstra hukommelse, og ved hjælp af ’ballon driver’ kommunikere Oset med Hyper-V.

Med Hyper-V har Oset kun spore ’Startup RAM’ og eventuelle ekstra hukommelse, der er faktisk bruges. Hyper-V Dynamic Memory minimerer mængden af ​​hukommelse OS har at bekymre sig om, og ved hjælp af ’Hot Add’, hvilket gør det meget lettere for ballonen driveren at frigøre ressourcer til at servicere flere VM’er.

Mulighed for at udfør run-time konfigurationsændringer ved hjælp Hyper-V Dynamic Memory kan reducere nedetid, giver øget smidighed og øge antallet af VM.
Dette er nogle af de overvejelser, der gøre for VDI.

Remote Desktop
Remote Desktop Protocol (RDP) er kommet en lang vej, og udfordre nu de andre rivaler på VDI-protokoller. Tilbage i Terminal Services dage før VDI, var det ganske vist svag. Men som typisk Microsoft mode at gøre tingene, så har der været støt udvikling of forbedring af løsningen, hvor RDP med RemoteFX tilbyder nu en rig brugeroplevelse.

I 2013 frigiver Microsoft Remote Desktop apps til iOS og Android enheder, der bruger RemoteFX til at levere en rig virtuel desktop oplevelse på disse enheder.

Version RDP 8.1, som kommer med Windows 8.1 og Windows Server 2012 R2. Denne version understøtter 4 skærme per virtuel maskine på 1920 x 1200 opløsning. Hvis du er villig til at droppe opløsning tilbage til 1280 x 1024, kan du køre op til 8 skærme per VM.

Azure RemoteApp
Azure spare it-organisationer for at skulle forholde sig til Hyper-V og Remote Desktop Protocol. RemteApp Hjælper med at giver en sikker, fjernadgang til programmer fra mange forskellige brugergrupper enheder. Azure RemteApp tager sig af hardware og skalering der opfylde brugernes behov.

Der findes to muligheder med Azure RemteApp. Den ene er en ren Cloud og den anden er en Hybrid.
Cloud – date bliver gemt i skyen. Bruger kan bruger deres On-prem ID, Azure AD eller andre ID udstillere. Denne mulighed ligger op til at der ikke er forbindelse til lokale virksomheds ressourcer, så som printer og lign. Hvis der behov for lokal ressourcer, så er det Hybriden der skal kigges på.

Mere info:
http://www.lumagate.com/news/topic/hyper-v – Lumategate; Hyper-V
http://www.lumagate.com/cto-blog/microsoft-azure-remoteapp-%E2%80%93-application-delivery-silver-bullet – Morgan Simonsen, Lumagate
https://www.remoteapp.windowsazure.com/ – Microsoft Azure RemoteAPP

Virtual Machine Manager Job – Error (31306) – VM Role exists with the same name

I have seen some problem doing VM role deployment. Sometime the deployment have problem because of missing input for the defition file. But VMM still create the cloud service. And next time you try get error that the VM role allready exists, but cannot find it in VMM console.

 

So what now, I have find the cloud service in the db for VMM, and now I like to remove it

Read more

How to test a remote connection to SQL Instance

It is very easy

1. Create a simple txt file and change the extention to .udl
2. Double-click on the file and up pops a SQL connectivity window to allow testing of remote SQL connections

FORBEDRE DIN ITSM OPERATIONS, OG OPNÅ MERE TILFREDSHED

Praktisering af ITSM Operations har til formål at skabe størst mulig værdi for forretningen og IT afdelingen, igennem konstant fokus på organisationens IT leverancer. Det sikres med en effektivitet og kvalitets styret drift af de services og ydelser som IT afdelingen leverer. Og ITSM Operations må betragtes som en kritisk disciplin, der stiller krav til hvordan man løbende vedligeholder og forbedrer stabiliteten i driften af services og ydelser – det er et område der kræver en dedikeret styring, med fokus på både reaktiv og proaktiv tiltag. Read more

Storage Space Direct i Windows Server 2016

Windows Server 2016 åbner op for at implementere Microsoft storage-løsninger ved hjælp Storage Spaces Direct med Direct Attached Storage (DAS). I dag afhænger og kræver Microsoft storage-løsninger  delt hardware, såsom Fibre Channel eller iSCSI SAN eller Storage Spaces med Shared SAS. Storage Spaces med DAS hardware support i Windows Server 2016 giver Microsoft Storage-løsninger giver mulighed for at bruge storage, der ikke er delt.

Microsoft Storage løsning i Windows Server 2016 er en videreudvikling af af Scale-Out Filserver (SOFS) Clustered Shared Volume, storage Spaces og Failover Clustering.

Læs mere på:
http://channel9.msdn.com/Events/Ignite/2015/BRK3474

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/mt126109.aspx

Azure VPN for D-Link DSR-N1000

 

I got my new router last friday. And as soon I got the time to setup my VPN to azure again, so my Azure Site Recovery service will work again.

Here are my guide to the setup, it how I get to work.

How to setup VPN from a D-Link DSR-N1000 (DSR-N250 or DSR-N500)

Read more

Hvorfor Cloud OS fra Microsoft?

roadmap

Kravene til virksomhedens it-infrastruktur og it-systemer bliver stadig mere komplekse. Løsningerne skal være både situationsbestemte, hurtigere, fleksible og mere økonomiske. Denne tendens vokser i takt med at tankegangen går fra at være komponent fokuseret, til at være centreret omkring de udbudte services. En tanke, der hilses velkommen af Microsoft med Microsofts Cloud OS.

Et Cloud OS der baserer sig på Microsofts virtualiseringsteknologi Hyper-V R2 2012 samt Microsofts System Center Suite. Microsoft følger en strategi der bliver understøttet med denne teknologi og markedets behov for Cloud OS. Grænserne for eget datacenter med egen it-infrastruktur ophæves eller udvides. Der er en transformation der finder sted: Lokal it, Hosted it, den private sky og offentlige sky smelter sammen.

 

Hvorfor vælge virtualiseringsteknologi fra Microsoft?

Fordi over 75% af server-infrastrukturen i verden kører på et Microsoft Windows-operativsystem. Dette flertal kan drage fordel af et maksimalt samarbejde mellem den lokale it-infrastruktur og Cloud OS. Derfor kan du meget nemt styre både lokale server, samt Cloud Server i System Center Virtual Machine Manager 2012.

Her følger nogle flere fordele

 • “kunde front-end”, baseret på Azure Pack kan du give dit Cloud OS ekstra fordele. Selvbetjeningsportalen giver mulighed for at tilbyde tillægsservices, selv-administration og meget andet.
 • Stordriftsfordele, øge volumen eller produktivitet med færre mennesker. Din pris pr. enhed, projekt eller produkt falder.
 • Mindre risiko, etableret leverandør drevet design og udvikling af dit Cloud OS.

Hvordan kommer vi over på Microsoft Cloud OS?

Der er flere ting der spiller ind, med udgangspunkt i hvor man er og hvor man vil hen. Det er vigtig at være, både strategisk såvel som teknologisk, opmærksom på de workloads der flyttes.

Noget at det første der skal være på plads er Microsoft komponenterne. Nedenfor er tre komponenter der skal bruges for lave et Cloud OS.

 • Hyper-V
 • System Center (Virtual Machine Manger, Orchestrator, Operations Manager)
 • Windows Azure Pack

Er ovenstående på plads, så er det på tide at finde to eller flere metoder, til at flytte workloads over. Grunden til at jeg anbefaler at der skal findes flere metoder, er at ikke alle workloads kan håndteres ens. Som udgangspunkt er der to hoved metoder – manuelt og automatisk.

Der er den manuelle metode, hvor alt skal håndbæres.

 • Det tager mange mandetimer
 • Stor risiko for menneskelige fejl ved de mange manuelle trin, både før, under og efter flytningen,
 • Lange nedtidsperioder.

Her til kan komme, at det er svært at finde service vinduer for flytningerne.

Så er der den automatiserede metode. Der er ingen manuelle trin.

 • Workloads kan flyttes i forud planlagte service vinduer.
 • Korte nedetidsperioder (10 – 15 min).
 • Stor reduktion af mandetimer.

Kan vi komme hurtigt i gang?

Disse implementeringer kræver en masse forberedelse – planlægning, specifikation osv. det kan let tage både dage og uger, før alle forudsætninger for at komme i gang er på plads – og målet virker langt væk fra hvad det var i første omgang. Det er derfor, at Lumagate har standardiseret mange scenarier i dag, og desuden tilføjet nogle tillægsservices på toppen af det, som vi refererer til som løsninger.

Lumagate kan med vores Cloud Delivery Platform levere Cloud OS (Hyper-V, System Center og Windows Azure Pack) på meget kort tid, og dertil kan vi tilbyde flere tillægsservices.

Med LumaMigrate kan vi flytte workloads til Cloud OS med minimal nedetid. LumaMigrate er et automatiseret framework.

Læs mere på:

«Any Cloud, any Business»
Windows Azure Pack for Enterprises

What is Azure Pack?

The Windows Azure package is a collection of Microsoft Azure technology. After installation in the data center, the Windows Azure package is integrated into System Center and Windows Server to a self-service portal for the management of services such as web pages, virtual machines and service bus, a portal for administrators to manage resources Clouds, scalable provide much more web hosting and.

More info:
Windows Azure Pack For Enterprises

Understanding Windows Azure Pack and Your Service Offerings

The Journey To a Hybrid Cloud