Archive for VDI

Gør dine virksomhedsprogrammer skalerbare, fleksible og globalt tilgængelige

Microsoft Hyper-V har fået it-organisationer store opmærksom da den understøtter mange ’use cases’, geografier og kundesegmenter. Ifølge IDC, har Hyper-V vokset til en tredjedel på hypervisorer markedet i de sidste 5 år, som kunder kan man se frem til en reducering.

Imidlertid har Virtual Desktop Infrastructure (VDI) implementeringer på Hyper-V ikke vokset i samme tempo, selvom det er indbygget i Windows Server såsom Hyper-V og Remote Desktop Services (RDS) koster langt mindre end at gennemføre VDI med tredjeparts Citrix og VMware-løsninger.

Grunden til at it-organisationer fortsætter med at betale næsten dobbelt for VDI, er at opfattelsen for Microsoft VDI og Hyper-V er ikke op på same niveau med Citrix og VMware. Det kan have været tilfældet én gang. Men det er ikke længere tilfældet. Og hvorfor, hvis du ikke har kigget på Hyper-V som din platform for VDI nylig, er det tid til at se igen.

Hyper-V
Den dynamiske hukommelse forbedringer for Hyper-V, gør det muligt for it- organisationer til at opnå højere VM konsolidering grad og forbedret pålidelighed for genstart operationer i forhold til VMwares Memory Overcommitment funktion. Dette kan føre til lavere omkostninger, især i grupperet VDI-miljøer, som har tomgang eller lav belastning på virtuelle maskiner.

Microsoft Dynamic Memory giver it-organisationer mulighed for, at fastsætte deres egne hukommelse tærskler og tillader hvordan VM’er skal prioriteres i forhold til brug af hukommelsen. BIOS Memory Map indeholder hukommelsen i “Startup RAM” feltet. Hyper-V har minimal behov for paging, som kun forekommer i løbet af en genstart af en VM, og kun hvis hukommelsen ikke kan frigøres nogen anden måde.

Hvis en VM har brug for mere hukommelse end Startup RAM, Dynamic Memory Hot Add mekanisme bruges. Hypervisoren giver en ekstra blok hukommelse til VMen, og signaler til OS, der er tilføjet hukommelse. OS starter derefter sporing og brugen af den ekstra hukommelse, og ved hjælp af ’ballon driver’ kommunikere Oset med Hyper-V.

Med Hyper-V har Oset kun spore ’Startup RAM’ og eventuelle ekstra hukommelse, der er faktisk bruges. Hyper-V Dynamic Memory minimerer mængden af ​​hukommelse OS har at bekymre sig om, og ved hjælp af ’Hot Add’, hvilket gør det meget lettere for ballonen driveren at frigøre ressourcer til at servicere flere VM’er.

Mulighed for at udfør run-time konfigurationsændringer ved hjælp Hyper-V Dynamic Memory kan reducere nedetid, giver øget smidighed og øge antallet af VM.
Dette er nogle af de overvejelser, der gøre for VDI.

Remote Desktop
Remote Desktop Protocol (RDP) er kommet en lang vej, og udfordre nu de andre rivaler på VDI-protokoller. Tilbage i Terminal Services dage før VDI, var det ganske vist svag. Men som typisk Microsoft mode at gøre tingene, så har der været støt udvikling of forbedring af løsningen, hvor RDP med RemoteFX tilbyder nu en rig brugeroplevelse.

I 2013 frigiver Microsoft Remote Desktop apps til iOS og Android enheder, der bruger RemoteFX til at levere en rig virtuel desktop oplevelse på disse enheder.

Version RDP 8.1, som kommer med Windows 8.1 og Windows Server 2012 R2. Denne version understøtter 4 skærme per virtuel maskine på 1920 x 1200 opløsning. Hvis du er villig til at droppe opløsning tilbage til 1280 x 1024, kan du køre op til 8 skærme per VM.

Azure RemoteApp
Azure spare it-organisationer for at skulle forholde sig til Hyper-V og Remote Desktop Protocol. RemteApp Hjælper med at giver en sikker, fjernadgang til programmer fra mange forskellige brugergrupper enheder. Azure RemteApp tager sig af hardware og skalering der opfylde brugernes behov.

Der findes to muligheder med Azure RemteApp. Den ene er en ren Cloud og den anden er en Hybrid.
Cloud – date bliver gemt i skyen. Bruger kan bruger deres On-prem ID, Azure AD eller andre ID udstillere. Denne mulighed ligger op til at der ikke er forbindelse til lokale virksomheds ressourcer, så som printer og lign. Hvis der behov for lokal ressourcer, så er det Hybriden der skal kigges på.

Mere info:
http://www.lumagate.com/news/topic/hyper-v – Lumategate; Hyper-V
http://www.lumagate.com/cto-blog/microsoft-azure-remoteapp-%E2%80%93-application-delivery-silver-bullet – Morgan Simonsen, Lumagate
https://www.remoteapp.windowsazure.com/ – Microsoft Azure RemoteAPP