Archive for January 23, 2015

Hvorfor Cloud OS fra Microsoft?

roadmap

Kravene til virksomhedens it-infrastruktur og it-systemer bliver stadig mere komplekse. Løsningerne skal være både situationsbestemte, hurtigere, fleksible og mere økonomiske. Denne tendens vokser i takt med at tankegangen går fra at være komponent fokuseret, til at være centreret omkring de udbudte services. En tanke, der hilses velkommen af Microsoft med Microsofts Cloud OS.

Et Cloud OS der baserer sig på Microsofts virtualiseringsteknologi Hyper-V R2 2012 samt Microsofts System Center Suite. Microsoft følger en strategi der bliver understøttet med denne teknologi og markedets behov for Cloud OS. Grænserne for eget datacenter med egen it-infrastruktur ophæves eller udvides. Der er en transformation der finder sted: Lokal it, Hosted it, den private sky og offentlige sky smelter sammen.

 

Hvorfor vælge virtualiseringsteknologi fra Microsoft?

Fordi over 75% af server-infrastrukturen i verden kører på et Microsoft Windows-operativsystem. Dette flertal kan drage fordel af et maksimalt samarbejde mellem den lokale it-infrastruktur og Cloud OS. Derfor kan du meget nemt styre både lokale server, samt Cloud Server i System Center Virtual Machine Manager 2012.

Her følger nogle flere fordele

 • “kunde front-end”, baseret på Azure Pack kan du give dit Cloud OS ekstra fordele. Selvbetjeningsportalen giver mulighed for at tilbyde tillægsservices, selv-administration og meget andet.
 • Stordriftsfordele, øge volumen eller produktivitet med færre mennesker. Din pris pr. enhed, projekt eller produkt falder.
 • Mindre risiko, etableret leverandør drevet design og udvikling af dit Cloud OS.

Hvordan kommer vi over på Microsoft Cloud OS?

Der er flere ting der spiller ind, med udgangspunkt i hvor man er og hvor man vil hen. Det er vigtig at være, både strategisk såvel som teknologisk, opmærksom på de workloads der flyttes.

Noget at det første der skal være på plads er Microsoft komponenterne. Nedenfor er tre komponenter der skal bruges for lave et Cloud OS.

 • Hyper-V
 • System Center (Virtual Machine Manger, Orchestrator, Operations Manager)
 • Windows Azure Pack

Er ovenstående på plads, så er det på tide at finde to eller flere metoder, til at flytte workloads over. Grunden til at jeg anbefaler at der skal findes flere metoder, er at ikke alle workloads kan håndteres ens. Som udgangspunkt er der to hoved metoder – manuelt og automatisk.

Der er den manuelle metode, hvor alt skal håndbæres.

 • Det tager mange mandetimer
 • Stor risiko for menneskelige fejl ved de mange manuelle trin, både før, under og efter flytningen,
 • Lange nedtidsperioder.

Her til kan komme, at det er svært at finde service vinduer for flytningerne.

Så er der den automatiserede metode. Der er ingen manuelle trin.

 • Workloads kan flyttes i forud planlagte service vinduer.
 • Korte nedetidsperioder (10 – 15 min).
 • Stor reduktion af mandetimer.

Kan vi komme hurtigt i gang?

Disse implementeringer kræver en masse forberedelse – planlægning, specifikation osv. det kan let tage både dage og uger, før alle forudsætninger for at komme i gang er på plads – og målet virker langt væk fra hvad det var i første omgang. Det er derfor, at Lumagate har standardiseret mange scenarier i dag, og desuden tilføjet nogle tillægsservices på toppen af det, som vi refererer til som løsninger.

Lumagate kan med vores Cloud Delivery Platform levere Cloud OS (Hyper-V, System Center og Windows Azure Pack) på meget kort tid, og dertil kan vi tilbyde flere tillægsservices.

Med LumaMigrate kan vi flytte workloads til Cloud OS med minimal nedetid. LumaMigrate er et automatiseret framework.

Læs mere på:

«Any Cloud, any Business»
Windows Azure Pack for Enterprises